آیا بدن ما به چربی نیاز دارد؟
چربیها، پروتئینها و کربوهیدراتها سه جزء اصلی رژیم غذایی را تشکیل میدهند. توانایی بدن در ذخیره و نگهداری چربی، انسان را قادر میسازد تا هفتهها و بعضاً ماهها بدون غذا بتواند زنده بماند. چربیها نقشهای متفاوتی دارند، بعضی از آنها در ساختمان ارگانها و اندامهای بدن قرار میگیرند و بعضی دیگر نقشهای مختلفی در متابوليسم و سوختوساز بدن دارند. قسمتی از چربی موجود در بدن حتی با گرسنگیهای طولانی نیز حفظ میشوند، که به آنها چربیهای ساختمانی میگویند و نقش آنها نگهداری ارگان و اعصاب در جای خود و محافظت از آنها در برابر آسیب و ضربه میباشد.
چربی دریافتی از طریق رژیم غذایی در جذب و انتقال ویتامینهای محلول در چربی (K ,A ,D ,E) و موادی چون کاروتن (موجود در هویج) و لیکوپن (موجود در گوجهفرنگی) مؤثر میباشند. بهعلاوه در تولید هورمونها و تنظیم دمای بدن، پایین آوردن سرعت تخلیه معده و تحریک ترشح املاح صفراوی در هضم غذا ایفای نقش میکنند.
بنابراین بله، بدن ما به مقادیر متعادل چربی نیاز دارد.
اما اساسیترین بحث در سلامتی، داشتن رژیم غذایی متعادل و متناسب است. با انتخاب آگاهانه غذاهای سالم می¬توان خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته را کاهش داد. خبر خوب اینکه درست غذا خوردن نهتنها سخت نیست بلکه نیاز به رژیم غذایی خاصی نیز ندارد که انتخاب روغن مناسب و سالم سهم به سزایی در این امر دارد. یکی از اقدامات مهم در این مسیر انتخاب روغنهای گیاهی مناسب برای پخت و پز است که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
شرکت مارگارین بهعنوان اولین شرکت ایرانی در تولید روغنهای نباتی سالها است که انواع روغنهای مایع را تولید و عرضه میکند. شركت مارگارین محصولات خود را با نامهای آفتاب، آفتاب طلایی و خروس وارد بازار کرده و نامی آشنا میان ایرانیان میباشد. محصولات آفتاب عموماً روغنهای گیاهی متنوعی است که از دانههای روغنی به دست آمده و بر اساس آخرین استانداردهای روز دنیا تصفیه و بستهبندی میشود. از آنجا که رسالت مارگارین همواره سلامت جامعه و ارائه محصولات قابل رقابت در بازارهای جهانی است در ادامه به توضیح بیشتر ارتباط روغن سالم و بیماریهای قلبی میپردازیم.
بهطورکلی کاهش مصرف چربیهای اشباع، در روغنهای حیوانی و برخی منابع گیاهی همچون نارگیل و تا جای ممکن حذف اسیدهای چرب ترانس موجود در فستفودها، شیرینیها و اسنکها کلیدیترین نکته در رابطه با سلامت قلب و مصرف روغنها است. بر اساس دستورالعملهای انجمن قلب آمریکا مقدار اسیدهای چرب ترانس باید کمتر از 1 درصد کل انرژی روزانه و مقدار چربیهای اشباع کمتر از 10 درصد کل انرژی روزانه باشد. علاوه بر این مصرف روغنهای مایع با داشتن مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 9 مثل روغن کانولا و زیتون موجب کاهش کلسترول بد خون (از عوامل بالابرنده خطر بیماریهای قلبی) میشوند. روغنهایی که مقادیر بالای امگا9 دارند از بروز فرایندهای التهابی و استرسی به سلول که موجب مرگ، جهش و سرطانی شدن آنها میشود، میکاهند. روغنهایی که مقدار اسیدهای چرب غیراشباع آنها (امگا3و6) بالاست همچون روغن سویا، روغن كانولا (كلزا)، روغن ذرت و روغن آفتابگردان علاوه بر تأمین اسیدهای چرب ضروری، که بدن به آنها نیاز داشته اما قادر به تولید آنها نیست، موجب کاهش گرفتگی عروق میشود. به همین جهت انتخاب روغن مناسب میتواند در کنار عوامل دیگر تغذیهای مثل کاهش دریافت نمک و شکر و افزایش مصرف میوه و سبزی گامی بسیار مؤثر در پیشگیری از بیماریهای قلبی باشد.
شرکت مارگارین با استفاده از دانش روز دنیا و با دغدغه سلامتی جامعه همواره در کنار مصرفکننده ایرانی، روغنهای سالم گیاهی را تولید میکند و با برخورداری از پرسنل متخصص، واحدهای کنترل کیفیت و آزمایشگاه مجهز همواره کیفیت و سلامت محصولات تولیدی خود را پایش میکند. باشد تا الگوی غذایی سالم میان تمام هموطنان نهادینه شود.