در دنیای مدرن امروز، همسو با افزایش طول عمر و امید به زندگی، این نگرانی بین افراد وجود دارد که با بالا رفتن سن، دچار اختلالات حافظه و شکل جدیتر آن، آلزایمر شوند. تغییرات التهابی سلولهای مغزی که با افزایش سن بهطور تدریجی اتفاق میافتد، عملکرد سلولی را تحت تأثیر قرار داده و باعث اختلال در یادآوری اطلاعات میشود. چاقی بهویژه در میانسالی، ضعف و سوءتغذیه، فشارخون بالا، دیابت، سیگار، افسردگی و حتی تحصیلات کم، از علل اصلی و زمینهساز بروز آلزایمر و مشکلات مرتبط با حافظه است. بهطورکلی آلزایمر نتیجه برهمکنش ژنتیک، محیط و سبک زندگی است.
بر اساس مقالهی منتشر شده در مجله آلزایمر که یکی از معتبرترین مجلات در حوزهی تحقیقات مرتبط با دمانس (زوال ذهنی) است، رعایت دقیق و منظم برنامهی غذایی تحت عنوان MIND میتواند تا ۵۳% خطر بروز آلزایمر را کاهش دهد. همچنین در این مطلب اشاره شدهاست که حتی در صورت رعایت نسبی این رژیم غذایی، خطر بروز آلزایمر تا ۳۵% کاهش مییابد. در این پژوهش لیست غذاهایی که باید خورده یا حذف شود به افراد داده میشود و درنهایت با توجه به میزان پایبندی این افراد به این برنامه غذایی، خطر بروز آلزایمر کاهش مییابد. در ادامهی این مقاله به معرفی و بررسی غذاهایی میپردازیم که برای بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از آلزایمر توصیه میشود که در رژیم غذایی قرار گیرد:
- سبزیجات برگ سبز: ۶ واحد در هفته (هر واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا ۱/۲ لیوان سبزیجات پخته)
- سایر گروههای سبزیجات: یک واحد در روز
- آجیل: حداقل پنج واحد در هفته (هر واحد معادل ۱/۴ لیوان)
- خانواده توتها (انواع بریها) شامل بلو بری، تمشک، توتفرنگی: حداقل ۲ واحد در هفته (هر واحد معادل ۱/۲ لیوان)
- حبوبات: حداقل چهار واحد در هفته (هر واحد ۱/۲ لیوان پخته)
- غلات کامل: ۳ واحد در روز (هر واحد نصف لیوان برنج قهوهای یا پاستای سبوسدار پخته)
- ماهی: حداقل یک واحد در هفته (هر واحد معادل ۱۷۰-۱۶۰ گرم)
- مرغ: حداقل دو واحد در هفته (هر واحد معادل ۱۷۰-۱۶۰ گرم)
غذاهایی که باید مصرف آنها را محدود کنید:
- گوشت قرمز (بهندرت)
- کره (یک قاشق غذاخوری در روز)
- پنیر (یک وعده یا کمتر در روز)
- شیرینی (ترجیحاً حذف شود)
- غذاهای سرخشده (یک الی دو بار در هفته)
شرکت مارگارین بهعنوان اولین تولیدکننده روغنهای گیاهی در ایران، امروز با ارائهی طیفی وسیع از محصولات خانگی و
صنف و صنعت در سبد خانوار ایرانی جای دارد و به همین دلیل دغدغه و هدف اصلی تمام افراد مشغول در مجموعهی مارگارین، ارائهی محصولات سالم، افزایش آگاهی مردم و ارتقای سطح سلامتی عمومی مردم عزیز کشورمان است، شرکت مارگارین تلاش برای تحقق این مهم را با ارائهی روغنهای گیاهی با کمترین مقدار
اسیدهای چرب اشباع و ترانس که نقش مهمی در حفظ سلامتی ایفا میکنند، ثابت کرده و همواره در راستای بهبود سطح کیفی محصولات تولیدی خود گام برمیدارد.