امروزه در رابطه با کلسترول و نقش آن در سلامتی بسیار صحبت میشود. اما واقعاً کلسترول چیست و چه نقشی در بدن دارد؟
کلسترول ملکولی 27 کربنه از خانواده چربیها است. هفتاد و پنج درصد نیاز روزانه افراد به کلسترول توسط خود بدن و مابقی یعنی تنها 25% آن، از بیرون و به واسطه غذا خوردن تأمین میشود. از آنجاییکه تقریباً تمام سلولهای بدن قادر به تولید کلسترول هستند، نیاز بدن به دریافت کلسترول از غذا بسیار محدود و مطابق با استانداردهای انجمن قلب آمریکا کمتر از 200 میلیگرم در روز است. کلسترول علاوه بر شرکت در غشاهای سلولی نقشهای دیگری مثل تولید هورمونهای جنسی، نمکهای صفراوی و ویتامین D دارد. لذا وجود کلسترول برای اعمال حیاتی بدن بسیار حائز اهمیت است. از آنجاییکه کلسترول از خانواده چربیها است، در خون نامحلول است و باید توسط حاملهایی جابهجا شود. LDL (کلسترول بد) موجب انتقال کلسترول از کبد به عروق میشود و HDL (کلسترول خوب) موج برگرداندن کلسترول از عروق به کبد و دفع آن از بدن میشود. با وجود این مقادیر اضافه آن روی دیواره عروق قلبی نشسته و موجب انسداد آنها میشود. نگرانی عمدهای که بر سر بروز بیماریهای قلبی - عروقی و سکتهها وجود دارد نیز از همین واقعیت ناشی میشود.
با توجه به آنچه گفته شد بدن بیشتر نیاز خود به کلسترول را تأمین میکند و باید با محدود کردن مقدار کلسترول دریافتی از رسوب مقادیر اضافی آن بر دیواره عروق پیشگیری کرد. در همین راستا توجه به میزان و از همه مهمتر نوع چربی موجود در رژیم غذایی حائز اهمیت است. امروزه متخصصین تغذیه و رژیمدرمانی دیگر تأکید بر کاهش مصرف چربیها ندارند بلکه توجه به نوع چربی و جایگزین کردن چربیهای مفید با انواع مضر، موضوع اصلی است.
شرکت مارگارین، بهعنوان معتبرترین شرکت در زمینهی تولید روغنهای خوراکی با بیش از 6 دهه تجربه و داشتن استانداردهای ملی و بینالمللی و ظرفیت تولید 1000 تن روغن در روز، بیش از 38 نوع محصول تولید و روانهی بازار میکند. روغنهای مایع گیاهی آفتاب بدون داشتن کلسترول و با داشتن چربی اشباع کم میتوانند انتخاب بسیار مناسبی برای حفظ سلامت خانوادههای ایرانی باشند. نکته جالبتوجه این است که مطالعات نشان دادهاند، مصرف روزانه 10-5 گرم روغنهای مایع گیاهی که از آن جمله میتوان به روغن مایع آفتابگردان، روغن مایع ذرت، روغن مایع كانولا (کلزا) و سویا اشاره کرد موجب کاهش کلسترول خون نیز میشود چرا که فیتواسترول موجود در آنها مانع جذب کلسترول اضافی رژیم غذایی و دورن زاد از روده میشود. در کنار این، فیتواسترولهای روغنهای گیاهی علاوه بر نداشتن چربیهای اشباع و کلسترول، با داشتن اسیدهای چرب امگا6،3و 9 در کاهش بروز التهاب، گرفتگی عروق و سایر بیماریهای مزمن مثل انواع سرطانها مؤثر هستند. همچنین مصرف روغنهای مایع گیاهی موجب بهبود وضعیت چربی خون در افراد دچار کلسترول بالا شده است.
درنتیجه میتوان گفت که انتخاب روغن مناسب و با کیفیت میتواند نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت افراد ایفا کند. شرکت مارگارین با در نظر گرفتن نیاز و سلیقهی خانوادههای ایرانی اقدام به تولید محصولاتی باکیفیت و منطبق با استانداردهای بینالمللی نموده است و همواره در جستجوی ارتقای این کیفیت و بهبود خدمات خود به مصرفکنندگان است. اين شركت برای کسب رضایت و سلامت خانوادهها و جامعه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند.