حتماً برای خیلی از شما اتفاق افتاده است که به دنبال خوردن غذای مانده یا غذایی که شرایط طبخ و نگهداری مناسبی نداشته است، بیمار شده و راهی بیمارستان شويد. باکتریها، ویروسها و انگلها انواعی از عوامل بیماریزا هستند که میتوانند غذا را آلوده کرده و باعث ایجاد علائمی همچون درد معده، تهوع، اسهال و استفراغ شوند. کودکان، خانمهای باردار، سالمندان یا افرادی که به دلیل بیماریهای مزمن و مختلف دچار ضعف سیستم ایمنی هستند نسبت به سایرین آسیبپذیرتر میباشند، لذا در میان این افراد لازم است تا اقدامات حفاظتی و پیشگیرانه با دقت بیشتری اعمال شود. در ادامهی این مقاله راهکارهایی کاربردی را در راستای آموزش بهترین روش نگهداری مواد غذایی ارائه میدهیم.
راهکارهای حین خرید مواد غذایی:
- در هنگام خريد، غذاهای فریز شده را در آخرین مرحله خریداری کنید و دقت کنید که حتماً یخزده باشند.
- گوشت، مرغ و ماهی را در کیسهای جداگانه و دور از میوه و سبزیجات قرار دهید.
- به بستهبندی مواد غذایی که میخرید توجه کنید که قوطیها، غر یا شکسته نباشند و پلمپ در باز نشده باشد.
راهکارهایی برای نگهداری مواد غذایی:
- قبل از هرکاری مواد غذایی فریز شده را تفکیک کنید و درون فریزر قرار دهید، به یاد داشته باشید که قبل و بعد از بستهبندی و برش دستها، تخته و چاقوها را بهخوبی بشویید.
- بستههای گوشت و مرغ را ترجیحاً درون ظرفی و در انتهای فریزر قرار دهید تا آبگوشت موجب آلوده کردن قسمتهای دیگر نشود.
- تمام مواد غذایی پختهای که بیش از دو ساعت بیرون یخچال ماندهاند را بیرون بریزید و در شرایطی که میخواهید باقی مواد غذایی را نگهدارید به سرعت درون یخچال قرار دهید.
راهکارهایی برای پختن مواد غذایی:
- قبل از شروع آشپزی، دست خود را با آب و صابون برای 20 ثانیه بشویید و تمام سطوحی که روی آن کار میکنید را شسته و تمیز کنید.
- میوهها و سبزیجات را زیر آب رونده، تازه و خنک بشویید.
- مراحل یخ زدن یا از یخ درآوردن را آهسته طی کنید؛ به این معنی که غذای یخزده را درون قابلمه و روی گاز قرار ندهید، آنها را از شب قبل درون یخچال گذاشته و سپس در دمای اتاق برای مدت کوتاهی نگه دارید و در نهایت مراحل پخت را آغاز کنید.
- زمان کافی را برای پختوپز اختصاص دهید و تنها به تغییر رنگ غذا اکتفا نکنید.
رعایت و به خاطر داشتن همین نکات ساده میتواند از بروز مسمومیتهای غذایی بهخصوص در فصل تابستان بکاهد. بررسيهاي انجام شده در شركت مارگارين بيانگر اين مطلب است كه سهلانگاری در زمان خرید، نگهداری و پختوپز میتواند بهطورجدی ریسک بروز بیماریها را افزایش دهد؛ چراکه بستهبندی و نگهداری در حفظ کیفیت کالا از اهمیت به سزایی برخوردار است. محصولات شركت مارگارين با برندهاي آفتاب، آفتاب طلایی و آفتاب سرآشپز میباشد. در شرکت مارگارین، توجه به بستهبندی استاندارد محصولات از جمله اقدامات مهمی است که بهطور کاملاً تخصصی و کارشناسی به آن پرداخته میشود. بطریهای روغنهای مصرفی خانوار و روغنهای صنف و صنعت مطابق با نیاز و شرایط نگهداری طراحی و تولید میشود تا بهترین روغن با حفظ کیفیت به دست مصرفکننده برسد؛ اما از آن پس رعایت نکات پس از خرید میتواند کیفیت مواد اولیه را حفظ کرده تا سالمترین غذا، پخته و در اختیار خانواده ایرانی قرار گیرد