شرکت مارگارین بهعنوان اولین تولیدکننده روغنهای نباتی در ایران، با بیش از شصت سال سابقه طیف وسیعی از روغنهای مایع و جامد را مطابق با نیاز خانواده و صنایع تولید میکند. این شرکت، با داشتن خط تولید وسیع و تخصصی و به پشتوانه نیروی متخصص و باتجربه بهترین محصول را مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید میکند. لذا با توجه به سؤالات زیادی که پیرامون مبحث روغنها وجود دارد، لزوم ارائه مقالهای برای توضیح اجمالی آنها بهخصوص روغنهای جامد احساس میشد. متخصصان واحد تحقیق و توسعه شرکت مارگارین، با بررسی مقالات روز و رفرنسهای معتبر موجود در زمینهی روغنهای خوراکی در مقاله زیر به معرفی روغنهای جامد پرداختهاند.
بهطورکلی روغنها در دو دسته گیاهی و حیوانی هستند، روغنهای گیاهی از دانههای روغنی و روغنهای حیوانی عمدتاً از پیه حیوانات یا چربی شیر تهیه میشوند. روغنهای جامد به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباعشده در فضای اتاق حالت مایع ندارند لذا به آنها جامد گفته میشود . اما تفاوت روغنهای جامد گیاهی با روغنهای حیوانی در فرآیند تولید آنها است. روغنهای مایع به دلیل داشتن تعداد زیادی پیوند دوگانه و اسیدهای چرب غیراشباع تا حدودی ناپایدار بوده و در برابر نور، رطوبت و حرارت مقاومت کمی دارند. از این رو متخصصان صنایع غذایی بر آن شدند تا از آنها روغنهای جامدی تهیه کنند. در فرآیند تولید روغنهای جامد، پیوندهای دوگانه از بین میرود و روغن به شکل جامد درمیآید. این فرآیند هیدروژناسیون نام دارد. در این حالت روغنها مقاومت بالاتری در برابر حرارت و نور دارند و پایدارتر هستند. اما این فرضیه وجود دارد که مصرف زیاد روغنهای جامد موجب بروز گرفتگی عروق و ایجاد مشکلات قلبی-عروقی میشود چراکه بالابودن اسیدهای چرب اشباع موجود در آن همانند روغنهای حیوانی افزایش کلسترول بد (LDL) را به همراه دارد.
بهطورکلی در بعضی از صنایع، برای طبخ و تهیه برخی شیرینیها، کیکها، کلوچه و... لازم است تا از روغن جامد استفاده شود. چراکه این روغن موجب ایجاد بافتی سبک، ترد در شیرینی میشود. این روغن لابهلای خمیر به آهستگی آبشده و طعمی خوش و دلچسب ایجاد میکند، همچنین رمز عطر فوقالعاده و طعم مطلوب برنجهای ایرانی استفاده از این نوع روغن است.
با توجه به آنچه گفته شد استفاده از روغن مناسب در جای خود، میتواند بهترین نتیجه را در پی داشته باشد. روغن مصرفی برای پخت روزانه، روغن مناسب سرخ کردن، روغنهای مخصوص شیرینی و درنهایت روغنهای بستنی و شکلات هریک به شکلی تخصصی و زیر نظر دانشآموختگان تغذیه و صنایع غذایی شرکت مارگارین تولید میشود که توصیه میشود برای هرکدام از این موارد بهصورت جداگانه و تخصصی مورد استفاده قرار گیرد. روغن آفتاب چندمنظوره، برای تهیه انواع کیک، کلوچه و شیرینی با افزایش حجم فوقالعاده و اثر مطلوب در طعم برای پخت بسیاری از شیرینیها کاربرد دارد. روغن آفتاب 44 برای شیرینیهای لایهای و آفتاب 66 برای پخت انواع بیسکوییت بهصورت تخصصی تهیه و تولید شدهاند. تمامی این موارد از جمله روغنهای تخصصی تولید شده در شرکت مارگارین است که برای مصارف خاص و تخصصی، با بالاترین کیفیت به بازار عرضه میشود. روغن نیمهجامد آفتاب و خروس، با مقاومت حرارتی بالا، قدیمیترین محصول مارگارین است که از گذشته، در پخت انواع غذاهای ایرانی بهکاررفته و امروزه نیز با همان عطر، طعم و کیفیت در دسترس همگان قرار دارد.