سوالات متداول

  • در رژیم غذایی روزانه چه مقدار از کالری باید از چربی‌ها تامین شود؟
    به طور متوسط، 30-35 درصد کالری دریافتی افراد، روزانه از چربی‌ها تامین می‌شود. که این چربی مقدار روغن افزوده شده به غذا، چربی گوشت‌ها و لبنیات را نیز شامل می‌شود. به بیان دیگر پس از حذف مقدار چربی موجود در مواد غذایی، مقدار چربی مجاز افزوده شده به غذا تعیین می‌گردد که بهتر است از منابع روغن‌های گیاهی تامین شود.
  • مقدار کالری حاصل از هر گرم روغن آفتابگردان، کانولا و سایر روغن‌ها چقدر است؟
    به طور کلی به ازای هر گرم چربی، 9کیلوکالری انرژی آزاد می‌شود و این مقدار در رابطه با تمام روغن‌ها یکسان است و هیچ تفاوتی در نوع روغن وجود ندارد. با این تفاوت که روغن‌های گیاهی نسبت به حیوانی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری دارند.
  • از چه روش‌هایی می‌توان فهمید، روغن به دمای مناسب برای سرخ کردن (غوطه وری) رسیده است؟
    سرخ کردن غذا در دمای مناسب مانع جذب روغن زیاد به غذا می‌شود، از این رو تعیین گرم شدن کافی روغن بسیار حائز اهمیت است. برای این کار در اولین قدم می‌توان از دماسنج استفاده کرد و در صورت در دسترس نبودن از یک قاشق چوبی استفاده کنید، به این صورت که تشکیل حباب در اطراف قاشق نشانگر داغ شدن و آماده بودن روغن برای سرخ کردن است.
  • بهترین روش برای سرخ کردن سطحی غذا چیست؟
    در سرخ کردن غذا، توجه به دمای مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سرخ سطحی مواد غذایی که برای انواع سبزیجات و تکه‌های کوچک گوشت یا مرغ به کار می‌رود باید توجه داشت که دمای زیاد موجب سرخ شدن سطح و خام بودن وسط غذا شده و دمای پایین نیز موجب بیشتر ماندن غذا در روغن و جذب روغن زیاد می‌شود. از این رو توصیه می‌شود که غذا را کم‌کم درون ظرف روغن قرار دهید، همچنین استفاده از قطعات کوچکتر نیز در این روش حائز اهمیت است.
  • در هنگام خرید روغن به چه نکاتی باید توجه داشت؟
    در ابتدا توجه به کاربرد روغن اهمیت دارد، به این معنا که روغن سرخ کردنی برای سرخ کردن و آماده سازی غذا در دمای بالا و روغن‌های پخت و پز و سالاد مثل روغن کانولا و آفتابگردان مناسب سالاد و پخت و پز در دمای پایین است. در کنار این مورد توجه به معتبر بودن برند روغن، تاریخ تولید، انقضا و نوع بسته‌بندی حائز اهمیت است.
  • بهترین زمان مصرف روغن پس از خرید چقدر است؟
    تاریخ انقضای درج شده روی بسته‌بندی‌های روغن آفتاب توسط کارشناسان شرکت و با توجه به نوع روغن تعیین شده است، لذا از مصرف روغن بیش از تاریخ انقضای آن خودداری فرمایید.
  • اسیدهای چرب ضروری چیست؟
    بدن انسان قادر به ساخت انواع خاصی از اسیدهای چرب نیست که به آن ها اسیدهای چرب ضروری گفته می شود (مثل امگا 3 و 6)که این مواد تنها از طریق خوردن غذا تامین می‌گردد. این اسیدهای چرب در انواع روغن گیاهی، مغزها و غذاهای دریایی موجود است.
  • آیا استفاده از روغن نارگیل به عنوان روغنی گیاهی توصیه می‌شود؟
    مصرف روغن نارگیل با وجود گیاهی بودن به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب اشباع، توصیه نمی‌شود. چراکه همچون روغن‌های حیوانی در دراز مدت ممکن است گرفتگی عروق را در پی داشته باشد.
  • بالاترین مقدار امگا3 در کدامیک از روغن‌های گیاهی است؟
    به طور کلی بین روغن‌های گیاهی، روغن سویا حاوی بیشترین مقدار اسید چرب امگا 3 و پس از آن روغن کانولا بیشترین مقدار امگا 3 را دارد. از آنجایی که بدن قادر به ساخت این اسید چرب نبوده و در سلامتی نقش به سزائی دارد، دریافت کافی منابع آن حائز اهمیت است.
  • با چه روش‌هایی می‌توان چربی خون را کاهش داد؟
    توجه به نوع و مقدار روغن مصرفی از عوامل اصلی در کنترل چربی خون است. در کنار آن، استفاده کافی از فیبرها شامل انواع سالاد، میوه و سبزی، خوردن منابع امگا 3 و انجام فعالیت بدنی از جمله اقدامات مؤثر در کاهش چربی خون است.
  • در رژیم غذایی روزانه چه مقدار از کالری باید از چربی‌ها تامین شود؟
    به طور متوسط، 30-35 درصد کالری دریافتی افراد، روزانه از چربی‌ها تامین می‌شود. که این چربی مقدار روغن افزوده شده به غذا، چربی گوشت‌ها و لبنیات را نیز شامل می‌شود. به بیان دیگر پس از حذف مقدار چربی موجود در مواد غذایی، مقدار چربی مجاز افزوده شده به غذا تعیین می‌گردد که بهتر است از منابع روغن‌های گیاهی تامین شود.
  • مقدار کالری حاصل از هر گرم روغن آفتابگردان، کانولا و سایر روغن‌ها چقدر است؟
    به طور کلی به ازای هر گرم چربی، 9کیلوکالری انرژی آزاد می‌شود و این مقدار در رابطه با تمام روغن‌ها یکسان است و هیچ تفاوتی در نوع روغن وجود ندارد. با این تفاوت که روغن‌های گیاهی نسبت به حیوانی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری دارند.
  • از چه روش‌هایی می‌توان فهمید، روغن به دمای مناسب برای سرخ کردن (غوطه وری) رسیده است؟
    سرخ کردن غذا در دمای مناسب مانع جذب روغن زیاد به غذا می‌شود، از این رو تعیین گرم شدن کافی روغن بسیار حائز اهمیت است. برای این کار در اولین قدم می‌توان از دماسنج استفاده کرد و در صورت در دسترس نبودن از یک قاشق چوبی استفاده کنید، به این صورت که تشکیل حباب در اطراف قاشق نشانگر داغ شدن و آماده بودن روغن برای سرخ کردن است.
  • بهترین روش برای سرخ کردن سطحی غذا چیست؟
    در سرخ کردن غذا، توجه به دمای مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سرخ سطحی مواد غذایی که برای انواع سبزیجات و تکه‌های کوچک گوشت یا مرغ به کار می‌رود باید توجه داشت که دمای زیاد موجب سرخ شدن سطح و خام بودن وسط غذا شده و دمای پایین نیز موجب بیشتر ماندن غذا در روغن و جذب روغن زیاد می‌شود. از این رو توصیه می‌شود که غذا را کم‌کم درون ظرف روغن قرار دهید، همچنین استفاده از قطعات کوچکتر نیز در این روش حائز اهمیت است.
  • در هنگام خرید روغن به چه نکاتی باید توجه داشت؟
    در ابتدا توجه به کاربرد روغن اهمیت دارد، به این معنا که روغن سرخ کردنی برای سرخ کردن و آماده سازی غذا در دمای بالا و روغن‌های پخت و پز و سالاد مثل روغن کانولا و آفتابگردان مناسب سالاد و پخت و پز در دمای پایین است. در کنار این مورد توجه به معتبر بودن برند روغن، تاریخ تولید، انقضا و نوع بسته‌بندی حائز اهمیت است.
  • بهترین زمان مصرف روغن پس از خرید چقدر است؟
    تاریخ انقضای درج شده روی بسته‌بندی‌های روغن آفتاب توسط کارشناسان شرکت و با توجه به نوع روغن تعیین شده است، لذا از مصرف روغن بیش از تاریخ انقضای آن خودداری فرمایید.
  • اسیدهای چرب ضروری چیست؟
    بدن انسان قادر به ساخت انواع خاصی از اسیدهای چرب نیست که به آن ها اسیدهای چرب ضروری گفته می شود (مثل امگا 3 و 6)که این مواد تنها از طریق خوردن غذا تامین می‌گردد. این اسیدهای چرب در انواع روغن گیاهی، مغزها و غذاهای دریایی موجود است.
  • بالاترین مقدار امگا3 در کدامیک از روغن‌های گیاهی است؟
    به طور کلی بین روغن‌های گیاهی، روغن سویا حاوی بیشترین مقدار اسید چرب امگا 3 و پس از آن روغن کانولا بیشترین مقدار امگا 3 را دارد. از آنجایی که بدن قادر به ساخت این اسید چرب نبوده و در سلامتی نقش به سزائی دارد، دریافت کافی منابع آن حائز اهمیت است.
  • آیا استفاده از روغن نارگیل به عنوان روغنی گیاهی توصیه می‌شود؟
    مصرف روغن نارگیل با وجود گیاهی بودن به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب اشباع، توصیه نمی‌شود. چراکه همچون روغن‌های حیوانی در دراز مدت ممکن است گرفتگی عروق را در پی داشته باشد.
  • با چه روش‌هایی می‌توان چربی خون را کاهش داد؟
    توجه به نوع و مقدار روغن مصرفی از عوامل اصلی در کنترل چربی خون است. در کنار آن، استفاده کافی از فیبرها شامل انواع سالاد، میوه و سبزی، خوردن منابع امگا 3 و انجام فعالیت بدنی از جمله اقدامات مؤثر در کاهش چربی خون است.
  • کلسترول چیست و چه نقشی در بدن دارد؟
    کلسترول مولکولی 27 کربنه از خانواده‌ی چربی‌ها است و از این ‌جهت برای انتقال در خون نیازمند حامل‌های به خصوصی به نام LDL و HDL است. این مولکول در ساختمان غشای سلول، تولید هورمون‌های جنسی، نمک‌های صفراوی و ویتامین D نقش به سزایی دارد.
  • اهمیت دانه‌های روغنی ازنظر کشاورزی چیست؟
    دانه‌های روغنی، مهم‌ترین محصولات حاوی روغن‌های نباتی هستند و زمین‌های زیادی در سراسر جهان به کشت آن‌ها اختصاص دارد. این دانه‌ها از محصولات با ارزش در تجارت جهانی بوده و از این ‌جهت سومین محصول مهم کشاورزی به شمار می‌آید.
  • سهم هریک از دانه‌های روغنی در تولید جهانی چقدر است؟
    سویا 50 درصد از سهم محصول دانه‌های روغنی در جهان را تشکیل می‌دهد و پس ‌از آن به ترتیب تخم پنبه، شلغم روغنی و آفتابگردان در رده‌های بعدی قرار دارند.
  • با انتخاب چه نوع چربی در رژیم غذایی می‌توان کلسترول خون را کاهش داد؟
    امروزه متخصصین تغذیه و رژیم‌درمانی دیگر تأکید بر کاهش مصرف چربی‌ها ندارند بلکه توجه به نوع چربی و جایگزین کردن چربی‌های مفید با انواع مضر، موضوع اصلی است. جایگزین کردن چربی‌ها و روغن‌های مایع گیاهی با چربی‌های حیوانی و جامد می‌تواند نقش به سزائی در کاهش کلسترول خون ایفا کند.
  • چه ویتامین‌هایی محلول در چربی هستند و چه خصوصیاتی دارند؟
    ویتامین k، A، Dو E ویتامین‌های محلول در چربی هستند به این معنی که، این نوع ویتامین‌ها با چربی در بدن انتقال‌یافته و در بافت‌های حاوی چربی بدن ذخیره می‌شوند. از این‌ جهت مصرف زیاد و خودسرانه این ویتامین‌ها به شکل مکمل می‌تواند آسیب‌های جدی را به همراه داشته باشد، اما در رابطه با ویتامین‌های محول در آب، مقادیر اضافی از ادرار دفع می‌شود.
  • نقطه دود روغن‌ها چیست؟
    نقطه دود روغن، دمايي است كه در آن روغن به گازها و بخاراتی تجزیه می‌شود. در این دما درون روغن ترکیبانی مضر ایجادشده که کیفیت روغن را به‌شدت پایین می‌آورد ازاین‌رو هرچه نقطه دود روغن بالا‌تر باشد، کیفیت روغن برای سرخ کردن بالاتر است.
  • چه عواملی بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن اثرگذار است؟
    تعداد دفعات سرخ کردن از نکات مهم و کلیدی است، هرقدر روغن در معرض نور و حرارت بیشتری قرار گیرد، آسیب‌پذیرتر است. وجود آب و رطوبت زیاد در روغن نیز از کیفیت آن می‌کاهد، لذا در صورت تمایل برای استفاده مجدد از روغن، در ظرف را هنگام سرخ کردن نبندید، تا بخار غذا خارج شود. همچنین وجود مقدار زیادی نمک، ادویه و دیگر ناخالصی‌ها از کیفیت روغن می‌کاهد.
  • برای استفاده مجدد از روغن چه نکاتی را باید مدنظر داشت؟
    به‌محض اتمام سرخ کردن، شعله را خاموش‌کنید و اجازه دهید روغن سرد شود، سپس روغن را از صافی ریزی عبور داده و درون شیشه‌ای بریزید. در ظرف را بسته و در جای تاریک و خنک، ترجیحاً درون یخچال نگه‌داری کنید.
  • با بروز چه نشانه‌هایی در روغن پس از سرخ کردن طولانی، باید آن را دور ریخت؟
    ایجاد کف در روغن، تیره شدن و بوی نامطبوع در روغن، غیر روان بودن هنگام ریختن درون ظرف و عدم تشکیل حباب در روغن هنگام سرخ کردن از نشانه‌هایی است که بیان می‌کند روغن مصرفی کیفیت مطلوب را نداشته و بهتر است با روغن جدید جایگزین شود.
  • روغن‌های جامد گیاهی چگونه تولید می‌شوند؟
    روغن‌های گیاهی عمدتاً مایع هستند و این به دلیل وجود چندین پیوند دو و سه گانه است. برای تبدیل این روغن‌ها به روغن‌های جامد؛ طی فرآیند هیدروژناسیون، پیوندهای دو و سه‌گانه را اشباع می‌کنند و آن‌ها را به روغن‌های جامد تبدیل می‌کنند.
  • دلیل تولید روغن‌های جامد چیست؟
    روغن‌های جامد به دلیل اشباع بودن و نداشتن پیوندهای دوگانه، در برابر حرارت مقاوم هستند، با اکسیژن ترکیب نشده و فاسد نمی‌شوند. همچنین بسته‌بندی و حمل روغن‌های جامد راحت‏تر است.
  • دلیل پاشیدن روغن حین سرخ کردن چیست؟
    هنگامی‌که قطرات آب یا مایع موجود در خوراکی حین پخت آزاد می‌شوند، با روغن ترکیب‌شده و به بیرون پرتاب می‌شوند. برای جلوگیری از این امر، تا جای ممکن غذا را خشک و بدون آب درون ماهیتابه بریزید یا با آرد و پودرهای دیگر، آن را بپوشانید؛ به یاد داشته باشید که هرگز حین سرخ کردن در ظرف را نگذارید.
  • آیا می‌توان از روغن ‌زیتون برای پخت‌وپز و سرخ کردن غذا استفاده کرد؟
    روغن‌ زیتون به دلیل داشتن مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع برای پخت‌وپز و سرخ کردن غذا مناسب نیست، چراکه در اثر حرارت تغییر حال داده و به ترکیبات مضری تبدیل می‌شود.
  • علائم افزایش چربی خون چیست؟
    اختلالات چربی خون و افزایش کلسترول معمولاً علامت بالینی به‏خصوصی ندارد و تنها با انجام آزمایشات خون می‌توان به آن‌ها پی برد. لذا به افرادی باسابقه ژنتیکی توصیه می‌شود تا پس از 20سالگی مقدار کلسترول خون را ارزیابی کنند.
  • چه عواملی موجب کاهش کیفیت روغن و فاسد شدن آن می‌شود؟
    روغن در صورتی که در معرض نور، حرارت و رطوبت قرار گیرد به تدریج فاشد شده و پراکسید موجود در آن بالا می رود. از نشانه‌های ظاهری بالارفتن پراکسید روغن، می‌توان به تیره شدن رنگ روغن، بو و مزه تند آن اشاره کرد.
  • تفاوت روغن‌هایی که به‌صورت دستی در مغازه گرفته می‌شود با روغن‌های نباتی کارخانه چیست؟
    روغن‌هایی که به‌صورت دستی و جلوی چشم خریدار گرفته می‌شوند به لحاظ اطمینان از مواد تشکیل دهنده، مفید به نظر می‌آیند اما چون نظارتی بر کیفیت دانه‌ای که روغن‌کشی می‌شود و درصد پراکسید آن وجود ندارد، غالباً پراکسید بالایی دارند. در مقابل روغن تولیدی در کارخانه به طور منظم توسط آزمایشگاه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
  • بهترین روش پخت مواد غذایی چیست؟
    بخارپز کردن و آرام‌پز کردن و پخت مواد غذایی در فر از بهترین روش‌های طبخ مواد غذایی به شمار می‌آید. چراکه در این روش‌ها طبخ در دمای پایین و مدت طولانی اتفاق می‌افتد، غذا کاملاً پخته‌شده و در معرض حرارت بالا و طولانی قرار نمی‌گیرد.
  • آیا روغن آفتاب روغنی ایرانی است؟
    روغن آفتاب چند سالی است که از کارخانه عربی صفولا به‌طور کامل جدا شده است و به صورت مستقل و کاملاً ایرانی به فعالیت خود در کشور ادامه می‌دهد، چراکه اعتقاد دارد سرمایه ایرانی باید در دست جوانان این کشور در چرخش باشد و سود حاصل از آن نیز درون کشور خرج شود.
  • از چه طریقی می‌توان روغن‌های شرکت مارگارین را تهیه کرد؟
    روغن‌های کارخانه مارگارین شامل برندهاي آفتاب، آفتاب سرآشپز و خروس برای مصارف مختلف خانوار و صنف و صنعت تهیه و توزیع می‌شود. روغن‏هاي بخش خانوار در تمامی فروشگاه‌های معتبر در سراسر ایران قابل تهیه است.
  • راه‌های ارتباطی با شرکت مارگارین چیست؟
    در صورت داشتن هرگونه انتقاد یا پیشنهاد می‌توانید با مراجعه به قسمت ارتباط با مشتریان وب‌سایت سؤالات خود را مطرح کنید. همچنین تلفن‌های تماس، آدرس الکترونیک و فکس در قسمت تماس با ما سایت موجود است.
  • فعالیت‌های شرکت مارگارین در چه حوزه‌ای است؟

    مارگارین اولین شرکت تولیدکننده روغن‌های گیاهی در ایران است که محصولات خود را برای عرضه در دو حوزه‌ی صنف و صنعت ((  B2B  و مصرف خانوار (B2C) تولید می‌کند.

  • قدمت شرکت مارگارین به چه سالی باز می گردد؟
    شرکت مارگارین از سال 1332 با ظرفیت تصفیه 8 تن روغن فعالیت خود را شروع کرده است و اکنون با توجه به گسترش فعالیت‌ها و تنوع محصولات تولیدی، این ظرفیت را به 1000 تن روغن رسانده است.
  • برندهای زیرمجموعه مارگارین چه نام دارند؟

    شرکت مارگارین با توجه به متنوع بودن محصولات تولیدی و تخصصی بودن کلیه فعالیت‌های این شرکت در زمینه‌های مختلف، در حال حاضر برندهای آفتاب، آفتاب طلایی و خروس را به بازار عرضه می‏کند که این نام‌ها در میان مردم شناخته‌شده ‌است.  

  • وجه تمایز شرکت مارگارین با سایر برندهای فعال در این حوزه چیست؟

    قدمت حضور این برند در بازار ایران به آغاز استفاده از روغن‌های نباتی از سال 1332 باز‌می‌گردد که محصولات این شرکت با نام آشنای خروس نشان و شاه‏پسند به بازار عرضه ‌شد. آنچه این شرکت را از سایر رقبا متمایز می‏سازد، مواردی چون سابقه حضور این برند در ایران، تمرکز بر کیفیت متفاوت و سلامت غذای خانوار، مهندسی محصول برای ارائه محصولاتی ویژه، ارائه خدمات مشاوره‌ای به مشتریان صنف و صنعت، بالاترین سبد محصولات، سیستم مجهز در توزیع کالا و درنهایت فعالیت‌های مرتبط با مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت می‏باشد.  

  • محصولات تولیدی شرکت مارگارین برای مصارف خانگی شامل چه مواردی می‌‎شود؟

    این محصولات در دو بخش روغن‏ جامد و روغن‏های مایع شامل روغن‏ کانولا، روغن آفتابگردان خالص، روغن مخصوص سرخ‌کردنی، روغن سرخ‌کردنی ویژه و روغن مایع مخلوط می‌باشد.

  • تفاوت روغن سرخ‌کردنی و سرخ‌کردنی ویژه چیست؟

    روغن سرخ‏کردنی ویژه مخصوص سرخ‌کردنی غذاهایی که نیاز به غوطه‌وری در روغن دارند، مانند انواع اسنک، شیرینی، سیب‌زمینی و... می‌باشد. این روغن در مقایسه با روغن سرخ‌کردنی مقاومت بیشتری در برابر حرارت داشته و بهترین انتخاب برای سرخ کردن‏های عمیق و تهیه مواد غذایی است که باید به‌صورت ترد (کریسپی) و برشته سرو شود.

  • بهترین شرایط نگهداری بطری‌های حاوی روغن‌های مایع چیست؟

    بهتر است بطری‌های حاوی روغن در دمای اتاق و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری شوند تا امکان بروز هرگونه واکنش شیمیایی در آن‌ها به حداقل برسد و کیفیت روغن تا لحظه‌ی مصرف حفظ شود.

  • روغن‌های مورداستفاده در صنف و صنعت آفتاب کدام اند؟

    شرکت مارگارین با توجه به تنوع تولید محصولات در حوزه صنف و صنعت ازجمله اولین و تأثیرگذارترین نام‌ها در صنعت تغذیه کشور است. از روغن‏های تولیدی در این حیطه، می‌توان به روغن‌های آفتاب مخصوص بستنی، روغن مخصوص زولبیا بامیه، روغن شکلات‌سازی، روغن مخصوص سرخ‌کردنی، روغن مایع سویا و روغن‏های صاف اشاره کرد.

  • روغن نیمه جامد چیست؟

    روغن دان روغن نیمه جامدی است که توسط شرکت مارگارین با برندهای آفتاب و خروس تولید می‌شود و معمولاً دو فاز مایع و جامد دارد. این روغن محصولی چندمنظوره است که مقاومت حرارتی خوبی دارد و می‌تواند در پخت‌وپز معمولی خانوار مورد استفاده قرار گیرد

  • آیا در تهیه خامه‌های کیک یا بستنی نیز از روغن استفاده می‌شود؟

    بله مینارین روغن مخصوصی است که در خامه زده‌شده مورداستفاده در انواع شیرینی‌های خامه‌ای یا خامه روی بستنی از آن استفاده می‌شود که شرکت مارگارین یکی از تولیدکنندگان عمده‌ی این محصول می‌باشد.

  • روغن کانولا برگرفته از چه دانه‌ای است و خواص تغذیه‌ای آن به چه صورتی است؟

    روغن کانولا از دانه گیاه براسیکا ناپوس به دست می‌آید. این روغن حاوی مقدار قابل‌توجهی اسیدهای چرب امگا 3 و 9 بوده و پس از روغن سویا، بالاترین مقدار امگا3 را در بین روغن‌های گیاهی دارا است. لذا ازنقطه‌نظر تغذیه‌ای روغن ارزشمندی است.

  • چربی غالب موجود در روغن آفتابگردان، چیست و چه ویژگی تغذیه‌ای دارد؟

    اسیدهای چرب غیراشباع از نوع اسید لینولئیک (امگا6) اسید چرب غالب موجود در این روغن گیاهی است و در بین تمامی انواع روغن، حاوی حداکثر مقدار ویتامین E است.

  • روغن مایع مخلوط آفتاب ترکیب چه روغن‌هایی است؟

    روغن مایع مخلوط، ترکیبی از روغن آفتابگردان، سویا و کلزا است که جهت پخت‌وپز و تهیه سالاد استفاده می‌شود. استفاده از مخلوط روغن‌ها باعث شده که این ترکیب حاوی اسیدهای چرب امگا 3،6 و 9 باشد.

  • چه روغن‌هایی در بخش صنف و صنعت آفتاب مناسب پخت شیرینی است؟

    روغن صاف چندمنظوره (آفتاب 50)، روغن صاف شیرینی‌های لایه‌ای (آفتاب 44 و آفتاب طلایی44)،  مارگارین ویژه شیرینی دانمارکی، روغن مخصوص بیسکوییت و خامه سازی (آفتاب 66) و روغن مخصوص سرخ کردن زولبیا و بامیه از انواع روغن‌های تولیدی آفتاب در بخش صنف و صنعت است که مخصوص شیرینی‌پزی می‌باشد.

  • روغن آفتاب شوکواویل مخصوص چه نوع خوراکی است و چه مزایایی دارد؟

    این روغن در تهیه‌ی مغز بیسکویت‌ها استفاده می‌شود و موجب ایجاد ظاهری براق و پرحجم می‌شود. این روغن در ترکیب با شکر و سایر طعم‌دهنده‌های مورداستفاده هیچ‌گونه ماسیدگی ایجاد نکرده و طعمی مطلوب و دل‌چسب ایجاد می‌کند. 

  • مناسب‌ترین روغن در صنایع کنسروسازی و فرآورده‌های گوشتی چیست؟

    روغن مایع سویا آفتاب و خروس، سرشار از امگا3 مناسب‌ترین روغن برای تهیه‌ی سس‌ها، سوسیس و کالباس، کنسروهای غذایی و کیک‌هایی با بافت نرم است. این روغن که در حلب‌های 16 کیلوگرمی تهیه و تولید می‌شود، سالیان درازی است که در صنایع غذایی و رستوران‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. 

  • مزیت روغن‌های مایع گیاهی نسبت به انواع جامد چیست؟

    روغن‌های مایع گیاهی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع و ضروری همچون اسیدهای چرب امگا 3 و 6 می‌باشند، مضاف بر اینکه این روغن‌ها اسیدهای چرب اشباع کمی دارند و تقریباً می‌توان گفت که فاقد اسید چرب ترانس می‌باشند.

  • مصرف روغن‌های مایع گیاهی در مقایسه با جامدهای هیدروژنه چه مزیتی برای سلامتی دارد؟

    مصرف روغن مایع گیاهی به دلیل نداشتن اسیدهای چرب ترانس و مقدار بیشتر اسیدهای چرب غیراشباع نسبت به روغن‌های جامد هیدروژنه، موجب جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و دیگر انواع بیماری‌های مزمن همچون انواع سرطان می‌شود.

  • روغن‌ها چه نقشی در سلامتی دارند؟

    روغن‏ها علاوه بر خوشمزه و لذیذ کردن غذا، می‏توانند به هضم و جذب غذا کمک کرده، تأثیری انکارناپذیر در سلامت پوست، حفاظت از ارگان‌های داخلی بدن، ایجاد انرژی جذب ویتامین‌های محلول در چربی همچون K،A،D،E و اسیدهای چرب ضروری دارند.

  • بالاترین مقدار ویتامین E را کدام‌یک از دانه‌های روغنی دارد؟

    روغن آفتابگردان حاوی بیشترین مقدار آلفا توکوفرول (فرم فعال‌تر ویتامین E) در بین دانه‌های روغنی است و حدود 90% کل ویتامین E موجود در این روغن را آلفا توکوفرول تشکیل می‌دهد.

  • تفاوت روغن‌های مایع و جامد در چیست؟

    روغن‌های مایع یا غیراشباع در ساختار شیمیایی خود دارای یک یا چند پیوند دوگانه هستند که همین ویژگی موجب می‌شود در دمای اتاق حالت مایع داشته باشند. اکثر روغن‌های گیاهی مایع مقدار بسیار کمی اسید چرب اشباع و به‌ندرت ایزومرهای ترانس دارند، درحالی‌که روغن‌های جامد حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و ایزومر ترانس هستندروغن‌های گیاهی مایع با دارا بودن مقادیر کافی از اسیدهای چرب غیراشباع و نداشتن کلسترول، مناسب‌تر از روغن جامد هستند. ازنظر تغذیه‌ای نیز این نوع روغن‌ها در صورت مصرف متعادل موجب افزایش کلسترول خون نمی‌شوند و اثرات مضر قلبی عروقی ندارند.

  • علت توصیه برای استفاده از روغن مخصوص سرخ‌کردنی چیست؟

    نقطه دود روغن‌های سرخ‌کردنی از روغن‌های معمولی بالاتر است و بنابراین نسبت به حرارت مقاوم است. روغن‌های معمولی که مخصوص سرخ‌کردنی نباشند اگر حرارت زیاد ببینند، سرطان‌زا می‌شوند. روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی آفتاب در دمای بالا، دود نمی‌کنند تغییر رنگ نداده و پاشش کمتری دارند. لذا در حین سرخ کردن، تغییر حالت نداده و به مواد مضر تبدیل نمی‌شوند.

  • آیا لازم است برای سلامت و تناسب اندام مصرف روغن را به حداقل رساند؟
    با توجه به دستورالعمل‌های علم تغذیه لازم است 30% تا 35% از انرژی روزانه توسط چربی‌ها تامین شود لذا انتخاب روغن مناسب علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن، می‌تواند با داشتن اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 در سلامتی انسان اثرگذار باشد.
  • روغن‌های مورد استفاده در صنف و صنعت آفتاب کدام‌اند؟
    شرکت مارگارین با توجه به تنوع تولید محصولات در حوزه صنف و صنعت از جمله اولین و تاثیرگذارترین نام‌ها در صنعت تغذیه کشور است. از روغن‏‌های تولیدی در این حیطه، می‌توان به روغن‌های آفتاب مخصوص بستنی، روغن مخصوص زولبیا بامیه، روغن شکلات سازی، روغن مخصوص سرخ کردنی، روغن مایع سویا و روغن‏‌های صاف اشاره کرد.
  • مصرف روغن های مایع گیاهی در مقایسه با جامدهای هیدروژنه چه مزیتی برای سلامتی دارد؟
    مصرف روغن مایع گیاهی به دلیل نداشتن اسیدهای چرب ترانس و مقدار بیشتر اسیدهای چرب غیر اشباع نسبت به روغن های جامد هیدروژنه، موجب جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و دیگر انواع بیماری های مزمن همچون انواع سرطان می‌شود.
  • تفاوت روغن سرخ کردنی و سرخ کردنی ویژه چیست؟
    روغن سرخ‏ کردنی ویژه مخصوص سرخ‏ کردن غذاهایی که نیاز به غوطه‌وری در روغن دارند، مانند انواع اسنک، شیرینی، سیب‌زمینی و... می‌باشد. این روغن در مقایسه با روغن سرخ‌کردنی مقاومت بیشتری در برابر حرارت داشته و بهترین انتخاب برای سرخ کردن‏های عمیق و تهیه مواد غذایی است که باید به صورت ترد (کریسپی) و برشته سرو شود.
  • روغن های مخصوص پخت و پز و سالاد آفتاب چه نام داردن؟
    روغن کانولا (کلزا) ، روغن آفتابگردان خالص و روغن مایع مخلوط آفتاب همگی روغن‌هایی هستند که با توجه به ویژگی‌هایشان مناسب پخت و پز و سالاد هستند.
  • آیا می‌توان روغن را به طور کل از رژیم غذایی حذف کرد؟
    خیر، توصیه متخصصان مصرف کمتر انواع چربی‌های اشباع شده و محدود کردن مقدار چربی مصرفی به میزانی در حدود 30درصد کل کالری روزانه است، مصرف متعادل چربی‌های یک غیر اشباع باعث کاهش کلسترول، بخصوص نوع LDL (کلسترول بد) خواهد شد و مصرف متعادل چربی‌های چند غیر اشباع (چربی‌های ضروری) منجر به پایین آوردن تری گلیسیرید خون و جلوگیری از لخته شدن خون می‌شود همچنین عدم مصرف چربی ممکن است باعث بروز اگزما (بیماری پوستی) شود.
  • آیا شرکت مارگارین در راستای مسئولیت‌های اجتماعی (CSR) فعالیتی داشته است؟
    بله، شرکت مارگارین در راستای تحقق اهداف بلندمدت خود که تامین سلامتی برای همگان است در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی فعالیت‌های زیادی داشته است که از این جمله می‌توان به استفاده از مدرن‌ترین و مجهزترین سیستم‎های تصفیه پس‌آب صنعتی، انسانی و تصفیه هوا اشاره کرد که در محل کارخانه احداث گردیده و در مسیر صنایع سبز کشور گام برمی‌دارد.
  • کیفیت محصولات تولیدی شرکت مارگارین چگونه تعیین می‌شود؟
    شرکت مارگارین با کمک دانش کارشناسان تغذیه و متخصصین این حوزه در کنار برخورداری از تجهیزات و ماشین‌آلات پیشرفته و آزمایشگاه‌های مجهز، کیفیت کلیه محصولات خود را همواره تحت کنترل دارد. شرگت مارگارین از این طریق موفق به اخذ استاندارد سازمان غذا و دارو، تاییدیه موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و استانداردهای بین المللی همچون کدکس سوییس گردیده‌است.
  • در تهیه‌ی زولبیا بامیه بهتر است از چه روغنی استفاده شود؟
    فرآیند اصلی در تهیه زولبیا بامیه، سرخ کردن است. روغن مخصوص زولبیا بامیه آفتاب در دسته روغن‌های صنف و صنعت است كه باعث ایجاد طعم بهتر، ظاهری عالی و بافتی نرم و لطیف می‌شود. کف بسیار ناچیز در حین فرآیند پخت و جذب کم به شیرینی از دیگر مزایای این محصول اختصاصی است.
  • مصارف مارگارین آفتاب طلایی چیست؟
    کار کردن با مارگارین ویژه قتادی آفتاب طلایی آسان است و هنگام ورقه شدن کیفیت خود را حفظ کرده، به خمیر نمی‌چسبد و به هیچ عنوان روغن پس نمی‌دهد. شیرینی‌های دانمارکی و کروسان تهیه ‌شده با این روغن بو و طعم مطلوب‌تری دارند.
  • مزایای استفاده از روغن آفتاب طلایی 44 در شیرینی‌های لایه‌ای چیست؟
    افزایش قابل ملاحظه‌ی سرعت و کاهش هزینه‌های تولیدی، بافت صاف، یکنواخت و باکیفیت، سهولت مصرف به دلیل عدم نیاز به سرد کردن و ماسیدگی در شیرینی پخته‌شده از مزایای استفاده از آفتاب طلایی فرموله شده برای پخت شیرینی‌های لایه‌ای است.
  • روغن‌های مناسب سرخ کردن شرکت مارگارین تحت چه برندهایی عرضه می‌شود؟
    شركت مارگارين در دو حوزه خانوار و صنف و صنعت با توجه به نياز مشتريان خود اقدام به توليد روغن سرخ كردني نموده است. ویژگی‌ اين روغن‏ها شامل مقاومت بالا در برابر حرارت، جذب کم و پایداری قابل‌توجه در برابر اکسیداسیون است. در بخش خانوار اين روغن با برند آفتاب و در دو نوع سرخ كردني معمولي و سرخ كردني ويژه در اوزان 675، 810، 1350 و 2250 گرمي به بازار عرضه مي‏گردد. همچنين روغن سرخ كردني در حوزه صنف و صنعت با برندهاي خروس، آفتاب و آفتاب تخصصي در حلب‏هاي 16 كيلويي توليد و در اختيار مشتريان قرار مي‏گيرد.
  • کره گیاهی یا مارگارین چیست؟
    به کره‌ای که از روغن گیاهی تهیه می‌شود، مارگارین می‌گویند. مارگارین خواص ظاهری و فیزیکی مشابه با کره لبنی دارد ولی پایه اصلی آن شیر نیست. مارگارین به دلیل اینكه دارای چربی‌های چند غیر اشباعی بوده و فاقد كلسترول است جایگزین مناسبی برای كره حیوانی شناخته شده و ازلحاظ تغذیه‌ای مشابه با روغن‌های گیاهی است. جايگزيني اين كره با كره حيواني براي كساني كه مستعد ابتلا به بيماري‏هاي قلبي و يا كلسترول هستند، توصيه شده است.
  • بزرگ‌ترین منبع روغن‌های نباتی چه گیاهانی است؟
    گیاهان یک‌ساله همچون سویا، آفتابگردان، ذرت، پنبه‌دانه بیشترین دانه‌های روغنی هستند که در تولید روغن مورد استفاده قرار می‌گیرند. دانه‌های روغنی از جمله محصولات با ارزش در تجارت جهانی است و به عنوان سومین محصول مهم کشاورزی شناخته می‌شود
  • مصرف اسیدهای چرب ترانس چه تأثیری بر سلامتی دارد؟
    پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مصرف اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن‌های هیدروژنه و فست‌فودها موجب افزایش کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) می‌شود که این امر خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. روغن‏هاي مايع به علت مقدار کم اسيدهاي چرب اشباع گزينه مناسب‏‏‏تري نسبت به روغن‏هاي جامد مي‏باشند.
  • مصرف روغن‌های حاوی مقادیر بالای امگا3 چه تأثیری بر سلامتی دارد؟
    اسیدهای چرب امگا 3 موجب کاهش التهاب در بدن می‌شوند که این امر خود منجر به کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی، پرفشاری خون، سکته مغزی و انواع بیماری‌های مزمن همچون دیابت می‌شود.
  • آیا می‌توان از روغن استفاده شده مجدداً استفاده نمود؟
    بله با رعایت نکات ایمنی می‌توان مجدداً از روغن استفاده کرد. در این مورد باید در نظر داشت که از برگرداندن روغن داغ به داخل بطری خودداری نموده و اجازه دهید تا ابتدا روغن کاملاً سرد شود و اطمینان حاصل نمایید که مواد غذایی و رطوبت آن کاملاً جدا شده باشد، سپس روغن را در ظرفی تمیز درب‌دار و مناسب دیگری جهت مصرف بعدی نگهداری نمایید.