شناخت انواع روغن‌ها شناخت انواع روغن‌ها

شناخت انواع روغن‌ها

روغن ها از واحدهای اسیدچرب ساخته می‌شوند و با توجه به تعداد کربن های سازنده آن ها یا وجود و عدم وجود پیوندهای دوگانه که اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع را می سازند، طبقه بندی می شوند. بدن انسان قادر به ساخت انواع خاصی از اسیدهای چرب نیست که به آن ها اسیدهای چرب ضروری گفته می شود(مثل امگا 3 و 6)که این مواد تنها از طریق خوردن غذا تامین می‌گردد. لذا از آنجا که چربی‌ها در قالب روغن‌های مصرفی در آشپزخانه و چربی طبیعی موجود در مواد غذایی نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای طبیعی بدن ایفا کرده و 30 درصد از کل کالری دریافتی روزانه را به خود اختصاص می‌دهند، شناخت انواع مختلف روغن‌ها و ویژگی‌های هریک می‌تواند سهم به سزایی در ارتقاء آگاهی و سلامت جامعه داشته باشد که رسالت اصلی شرکت مارگارین بوده و در این راستا همواره تلاش می‌کند.

شرکت مارگارین اولین شرکت تولید کننده روغن‌های گیاهی است که با نام‌های خروس، آفتاب و آفتاب طلايي در بين مردم شناخته شده است. اين شركت با بیش از شش دهه تجربه در زمینه تولید انواع روغن‌های مصرفی خانوار و مورد نیاز صنایع غذایی همسو با استاندارهای بین المللی گام برداشته و به عنوان یکی از برترین شرکت‌های فعال در این حوزه در سطح ملی تلاش می‌کند تا با تولید با کیفیت ترین محصولات سلامتی را برای همگان به ارمغان آورد.

به طور کلی روغن‌های تولیدی شرکت مارگارین به دو دسته جامد و مایع تقسیم می‌شوند. روغن مایع گیاهی به دلیل دارا بودن مقادیر بالاتر اسیدهای چرب غیر اشباع و نداشتن کلسترول می‌تواند انتخاب مناسبی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی و دیگر بیماری‌های مزمن باشد. شرکت آفتاب با در نظر گرفتن نیازها و سلایق جامعه، چه از بعد مصارف خانگی و چه در صنایع غذایی محصولات متنوعی را تولید کرده که علاوه بر ایران به نقاط مختلف نیز صادر می‌کند. در اینجا به معرفی برخی مشخصه‌های روغن‌های مایع می‌پردازیم:

روغن آفتابگردان:

آفتابگردان همراه با سویا، کلزا، پنبه‌دانه و بادام‌زمینی ازجمله مهم¬ترین گیاهان روغنی یک‌ساله است که کاشت آن از دیرباز بخش مهمی از کشاورزی کشورهای آسیایی را تشکیل داده است. از دیدگاه تغذیه، روغن آفتابگردان به دلیل داشتن مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب اشباع‌نشده نظیر لینولئیک و اولئیک موردتوجه می¬باشد.روغن آفتابگردان از دانه‌های گل آفتابگردان حاصل می‌شود. این روغن منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 6  (اسید لینولئیک) بوده که در تعادل با اسیدهای چرب امگا 3 بسیار برای بدن مفید می‌باشد. همچنین روغن آفتابگردان دارای مقادیر بالایی از ویتامینE می‌باشد که در تقویت سیستم ایمنی به جهت مقابله با رادیکال‌های آزاد که از هوا، رژیم غذایی نامناسب استرس و... تولید می‌شود و کاهش التهاب و متعاقب آن کاهش بروز بیماری‌های مزمن از قبیل انواع سرطان‌ها، آرتریت روماتوئید و بیماری‌های قلبی موردتوجه است.

  روغن کلزا:

کلزا (Brassica napus) گیاهی با مصارف خوراکی است که در شرایط مساعد دمایی و رطوبتی رشد می‌کند و دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است. دانه کلزا دارای حدود 30درصد روغن و حدود 20 درصد پروتئین می‌باشد. بر اساس شواهد موجود، این گیاه و روغن آن، از ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد در هند مورداستفاده قرار می‌گرفته و از قرن چهاردهم میلادی در اروپای میانه و بعدها در مقیاس‌های بزرگ در کل اروپا کشت می‌شده است. این روغن منبعی مفید و قابل‌دسترس از مواد تغذیه‌ای ارزشمند همچون توکوفرول (ویتامینE) و فیتواسترول ها (عامل کاهنده کلسترول) است. اسیدهای چرب اشباع گونه‌های متفاوت دانه‌های  Brassica napu که روغن‌های کلزا و کانولا از آن مشتق می‌شود، از قرار اسیداوائیک (امگا9) ، آلفا لینولئیک اسید (امگا 6) و لینولنیک اسید (امگا 3) می‌باشد تفاوت روغن کانولا و کلزا در کاهش مقدار اسید اورسیک روغن کانولا در مقایسه با کلزا است.

روغن سویا:

روغن سویا از دانه‌های سویا به دست می‌آید که از دیرباز در آسیای شرقی مورداستفاده بوده است. و در حال حاضر از روغن سویا به مقدار وسیع در محصولات صنایع غذایی آمریکا استفاده می‌شود. و منبع اصلی اسیدهای چرب امگا3 در رژیم‌های غذایی آمریکایی است. سویا سرشار از ایزوفلاون‌هایی است که با دارا بودن اثرات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی در پیشگیری از طیف وسیعی از سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی - عروقی  موردتوجه محققان بوده‌است. ضمن اینکه پس از فرآیندهای استخراجی همچنان محتوای آنتی‌اکسیدانی آن حفظ می‌شود. همچنین اسیدهای چرب امگا 3 موجود در این دانه علاوه بر اثرات مفید روی مغز و حافظه و پیشگیری از اختلالات شناختی در پیشبرد اثرات ضدالتهابی این روغن اثرگذار است. روغن سویا تنها چربی مورد تائید سازمان غذا و دارو آمریکا است که در فرمولاسیون‌های رژیم غذایی مورداستفاده در آی‌سی‌یو استفاده می‌شود.

بنابراین با آگاهی و شناخت محصولات متنوع و باکیفیت شرکت آفتاب، این امکان برای خانوارهای ایرانی و شرکت‌های تولیدکننده صنایع غذایی فراهم‌شده است که بسته به نیاز خود بتوانند روغن مناسب را انتخاب و تهیه کنند. چراکه مارگارین با سال‌ها تجربه و برخورداری از نیروی متخصص همسو با استاندارهای ملی و جهانی انواع متفاوت روغن‌ها را برای کاربردهای گوناگون تولید و عرضه می‌کند تا بتواند جایگاه خود را به‌عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان درزمینه‌ی صنایع غذایی در ایران و خاورمیانه تثبیت کند.

تاریخ : 1396/03/29

سایر مقالات