روغن کلزا یا کانولا روغن کلزا یا کانولا

روغن کلزا یا کانولا

شاید برای خیلی از افراد این سؤال وجود داشته باشد که روغن کلزا یا کانولا چیست؟ از چه به دست می‌آید؟ و آیا اصلاً بین این دو تفاوتی وجود دارد؟

گیاه کانولا ممکن است از نظر ظاهری مانند گیاه کلزا به نظر برسد، اما در واقع بسیار متفاوت است، به ویژه اینکه ترکیب اسیدهای چرب موجود در دانه‌های روغنی حاصل از آن‌ها بسیار متفاوت است که این نکته خود اهمیتی انکارناپذیر دارد.

روغن کلزا از گیاه براسیکاناپوس به دست می‌آید و سابقه کشت آن به 2000 سال پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد. برای اولین بار در سال 1956، از این گیاه (شلغم روغنی) روغن خوراکی استخراج شد و به مصرف رسید؛ اما کمی بعد به دلیل داشتن مقادیر بالای اسید اوروسیک از نظر تغذیه‌ای مورد سؤال قرار گرفت. بررسی‌ها نشان داده‌اند که غلظت زیاد اسید اروسیک موجب رسوب چربی در قلب، عضله‌ها و غدد فوق کلیه می‌شود. ازاین‌رو اقدامات و تحقیقاتی برای یافتن راهی به‌منظور کاهش مقدار اسید اوروسیک روغن کلزا از همان زمان شکل گرفت. نتیجه‌ی تحقیقات یافتن گونه‌ای پرورشی با کمتر از 2 درصد اسید اوروسیک، با نام آشنای کانولا شد.

روغن کانولا حاوی مقادیر بسیار اندک اسیدهای چرب اشباع است. همان‌طور که می‌دانیم، اسیدهای چرب اشباع که به‌خصوص در ترکیب چربی‌های جامد وجود دارند، عامل پدیدآورنده بیماری‌های قلبی- عروقی هستند. از سوی دیگر روغن کانولا حاوی اسیدهای چرب غیراشباع (مایع) است که نتایج تحقیقات علمی ارتباط آن‌ها را با کاهش کلسترول خون نشان داده است. همچنین روغن کانولا با داشتن اسیدهای چرب ضروری که در بدن ساخته نمی‌شوند، می‌تواند به حفظ سلامتی بدن کمک کند. در کنار آن روغن کانولا منبع سرشاری از ویتامین E است که با داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی (ضداکسیدشدن) می‌تواند در سلامت بدن مؤثر باشد.

چربی‌ها، بخشی از تمام سلول‌های بدن هستند که نقش‌های متعددی از جمله انرژی‌زایی و کمک به جذب ویتامین‌های محلول در چربی (ویتامین‌های E،D،A و K) را به عهده دارند، بنابراین وجود چربی خوب و با کیفیت، در رژیم غذایی تأثیر بسزایی در فراهم آمدن بستری مناسب برای ایفای نقش چربی‌ها در بدن دارد که همین امر می‌تواند خود زمینه‌ساز تضمین سلامت بدن باشد.

روغن کانولا در حال حاضر یکی از پرمصرف‌ترین روغن‌های گیاهی در سرتاسر جهان است. از این روغن برای پخت‌وپز و سالاد استفاده می‌شود. شرکت مارگارین به عنوان قدیمی‌ترین و یکی از بهترین تولیدکنندگان روغن‌های گیاهی در ایران، انواع روغن‌های نباتی را در دو بخش خانگی و صنف و صنعت تولید و عرضه می‌کند. یکی از این روغن‌ها، روغن مایع کانولا است که در بسته‌بندی 810 گرمی عرضه می‌شود و انرژی آزاد شده از هر گرم از روغن مایع کانولای آفتاب مشابه با سایر روغن‌ها است. علاوه بر روغن کانولا، روغن مایع آفتابگردان، روغن مایع مخلوط و طیف وسیعی از روغن‌های تخصصی مورد استفاده در صنایع غذایی کشورمان، توسط کارخانه بزرگ مارگارین تولید و عرضه می‌شود.

شناخت انواع روغن‌ها به دلیل استفاده مدام و پیوسته در تمام غذاها و نقشی که می‌توانند در سلامتی ایفا کنند، بسیار حائز اهمیت است. لذا شرکت مارگارین با سال‌ها تجربه پیشنهاد می‌کند که ابتدا روغن‌ها را به خوبی بشناسید، از تفاوت‌های آن مطلع باشید و نقش حیاتی آن را در بدن از یاد نبرید؛ چراکه آشنایی با ویژگی‌ها و خواص هریک از انواع روغن‌ها کمک می‌کند تا ضمن داشتن انتخابی هوشمندانه در روغن مصرفی که سلامتی خانواده را تضمین می‌کند، عطر و طعمی فراموش نشدنی را در هر وعده تجربه کنید. با امید بالا رفتن آگاهی عموم جامعه در رابطه با نیازهای اصلی بدن و شناخت مواد غذایی مؤثر بر سلامتی‌.

تاریخ : 1396/09/05

سایر مقالات